Județe la baroni | Arad: Gheorghe Falcă, un despot al Vestului cu șase dosare penale

Baronii locali, exponenții puterii absolute și corupte, un serial marca Anchetatorii.ro. Baronul local Gheorghe Falcă și-a creat din județul Arad un stat în stat, unde el are rolul de guvernator absolut cu puteri discreționare și incontestabile. Falcă este un exponent al puterii absolute și corupte. Cu ajutorul presei locale cumpărate pe bani grei, baronul Falcă și-a creionat imaginea de despot local.

Aradul este un oraș care a dat țării multe capete luminate în ale mafiei, răului și jefuirii țării până la ducerea ei în disoluție. Orașul Arad a devenit cunoscut, astăzi, ca noua Capitală a Mafiei. Arad, mafia Vestului, locul unde au atentate cu bombă, locul unde vămile îi fac miliardari pe șmecherii vremii, locul unde oamenii sunt puși în funcții doar dacă au lins bocancul greilor din serviciile secrete, locul care a dat numărul doi din DNA, Codrin Gavra, personaj ce protejează vârfurile mafiei politice etc.

La Arad oamenii sunt dezbinați, dezorientați, speriați, irascibili și dominați psihic de această mafie care a pus stăpânire pe oraș. Nu mai există speranță. Baronul Gheorghe Falcă și-a atins scopurile malefice, iar Aradul a picat în mlaștina deznădejdii. 

Gheorghe Falcă s-a născut în data de 22 ianuarie 1967, la Brad, unde a urmat şcoala primară şi liceul. Apoi a absolvit Institutul Politehnic „Traian Vuia”, Timişoara, Facultatea de Construcţii, licenţiat în drumuri. Falcă a fost membru CFSN, urmașul Partidului Comunist Român. În 1995 a trecut la Partidul Democrat, i-ar după detonarea PDL-ului a devenit și liberal deși el nu are nicio treabă cu liberalismul. Toată cariera sa politică și infracțională are la bază schemele criminale prin care și-a crescut constant averea. 

În urmă cu 20 de ani, acesta nu avea o avere care să ridice semne de întrebare din partea procurorilor sau a societăţii civile arădene, însă încetul cu încetul în vreme ce averea familiei Falcă creştea, aceste semne de întrebare au început să apară. «Lovitura» a dat-o după ce s-a căsătorit cu fiica vitregă a lui Gheorghe Seculici, preşedinte al PD-L Arad şi fost vicepremier al României.

Gheorghe Falcă – Elena Udrea

Acesta l-a ajutat mult în cariera politică pe Gheorghe Falcă. Perioada de glorie a lui Gheorghe Falcă a coincis cu guvernarea democrat-liberarilor din perioada 2008-2012. Atunci, Falcă avea să îl impună în Guvernul Emil Boc pe Constantin Traian Igaş, ca ministru de Interne, iar în Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu, pe Claudia Boghicevici, ca ministru al Muncii.  

În declaraţiile de avere se arată că în anul 2008 Gheorghe şi Ela Falcă şi-au achiziţionat un imobil cu şase apartamente în centrul Aradului, ulterior cumpărând şi celelalte două apartamente rămase, deşi în 2005, cei doi şi-au mai obţinut o casă, oferind la schimb un apartament la etajul 10 al unui bloc. În 2009, cei doi îşi construiesc o casă de 600 de metri pătraţi, pe malul Mureşului. Decorațiuni de 1 milion de euro în vila Falcă. Imagini AICI

Odată ajuns la Bruxelles, Falcă și-a cumpărat un apartament de lux

Fost primar al Aradului, Gheorghe Falcă și-a cumpărat apartament la Bruxelles, iar colegul său de partid Siegfried Mureșan și-a achiziționat casă și teren în Kortenberg – Belgia. Iar veniturile făcute publice de cei doi în cele mai recente declarații de avere sunt cu adevărat năucitoare. Falcă a reușit să fie și un iscusit „broker” imobiliar, și om de afaceri, și om politic, dar și lector la două instituții de învățământ superior din Arad, fabrici de diplome pentru mafioții politici blagosloviți de SRI.

Siegfried Mureșan

„Sindromul” achizițiilor imobiliare în vreme de criză economică, suprapusă peste criza sanitară generată de pandemia de COVID-19 nu a „atins” doar politicienii din România, ci și pe cei de la Bruxelles. Gheorghe Falcă, fostul primar PDL al Aradului, în prezent europarlamentar PNL, a primit, împreună cu soția sa, Ela, în anul 2021, cu titlu de donație, un teren intravilan, cu suprafața de 1.400 de metri pătrați, la Siria, județul Arad.

O altă achiziție a soților Falcă, făcută în 2021, constă într-un spațiu comercial, cumpărat la Arad. Spațiul are o suprafață de nu mai puțin de 485 de metri pătrați. De asemenea, tot la Arad, soții Falcă și-au mai achiziționat în anul 2021 o construcție, menționată în documentul citat ca „alte categorii de imobile”, cu suprafața de 20 de metri pătrați.

Europarlamentarul Gheorghe Falcă nu doar a cumpărat proprietăți imobiliare, ci a și vândut. Acesta menționează, în documentul citat, că la data de 17 iunie 2021 a înstrăinat un apartament, pe care o anume Dana Pochran l-a cumpărat cu suma de 100.000 de euro.

Averea declarată a lui Gheorghe Falcă mai relevă posesia unui autoturism marca Mazda, fabricat în anul 2006, precum și a unei colecții de ceasuri, brățări, inele, coliere și broșe, dobândite în perioada 1979 – 2021, evaluată la suma de 35.000 de euro.

De asemenea, Gheorghe Falcă stipulează faptul că are, în conturi și depozite bancare, economii în sumă totală de 311.855 de lei și 143.229 de euro. Însă cele mai interesante plasamente sunt în acțiuni. Gheorghe Falcă a investit în astfel de plasamente suma de 91.637,25 de lei, iar soția sa, Ela Falcă, suma de 73.150 de lei. Eurodeputatul deține acțiuni la SC Pro Arhitectura SRL, la F.G. Intelligent Company SRL, la Marmosim SA Simeria (celebra companie controlată de familia lui Adriean Videanu), la SIF Banat-Crișana, la SIF Muntenia, la SIF Oltenia, la SC Evergent Investments SA și la Transilvania Investments Alliance SA. Ela Falcă are plasamente la SC Pro Arhitectura SRL, la Guinot Center SRL, la Atodis Serv SRL și la L’architecture S’aujourdhui SRL.

Arad, Mafia Vestului

933.000 de lei și 160.000 de euro venituri

Ei, bine, aceste plasamente au generat venituri pentru familia Falcă în sumă de 640.909 lei. Și este vorba numai despre dividende rămase neridicate din anul 2009. Însă dividendele aferente ultimului an fiscal, care se adaugă la suma de mai sus, sunt la fel de interesante.

Concret, Gheorghe Falcă a încasat 365.000 de lei dividende de la SC Pro Arhitectura SRL, și 1 leu de la SIF Oltenia. Soția sa însă a încasat dividende de 342.824 de lei și i-au fost restituite unele împrumuturi pe care le-a acordat firmelor sale, în cuantum de 63.000 de lei.

Veniturile familiei europarlamentarului liberal sunt cu adevărat impresionante. Pe lângă sumele descrise mai sus, soții Falcă au încasat în ultimul an fiscal 84.953 de euro (indemnizația de eurodeputat a lui Gheorghe Falcă), 35.058 de lei (indemnizația pe care Gheorghe Falcă a încasat-o în calitate de membru al Asociației Municipiilor din România), 539 de lei, respectiv 28.140 de lei (sume pe care același Gheorghe Falcă le-a încasat în calitate de lector la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara și la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad), 75.000 de euro încasați de Falcă pe două imobile și 269 de lei din dobânzi bancare.

Ela Falcă a încasat, pe lângă dividende, 36.356 de lei ca director arhitect la SC Pro Arhitectura SRL și 122 de lei din dobânzi bancare. În total, veniturile familiei Falcă în ultimul an fiscal s-au ridicat la 933.306 lei și 159.953 de euro.

Nici declarația de interese nu este „săracă”

Familia eurodeputatului Falcă are și datorii. Este vorba despre un credit de 256.500 de euro, contractat în anul 2021 de la ING Bank Belgia, cu scadență în 2029.

Din declarația de interese depusă de Gheorghe Falcă în vara acestui an, aflăm, de asemenea, lucruri interesante. Spre exemplu, Gheorghe Falcă precizează că este membru al Lions Club Arad, dar și copreședinte al Asociației Naționale pentru Cultura Poporului Român din Arad. Mai mult, el este și președintele filialei județene Arad a Partidului Național Liberal.

Trei dintre firmele familiei Falcă au obținut finanțări din partea Agenției pentru IMM – Atragerea de Investiții și Promovarea Exportului Timișoara, de câte 9.679 de lei fiecare.

Gheorghe Falcă este și posesorul a șase dosare penale

Pentru a-și proteja supapele, serviciile trădătoare de țară îmbârligate cu politicul își trimit oamenii în funcții cheie, pentru că ei trebuie să fure în voie și să întrețină sistemul parazit care distruge România de 33 de ani. Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel Timișoara afirmă că europarlamentarul Gheorghe Falcă posedă șase dosare penale, iar acoliții săi în ale crimei organizate Cionca Arghir Iustin Marinel posedă un dosar penal, iar Varga Glad Aurel două dosare penale. 

Sergiu Bîlcea – Gheorghe Falcă

Gheorghe Falcă a fost acuzat în repetate rânduri de DNA și ANI de acte de corupție, respectiv incompatibilitate, dar totul a fost clasat și pus la sertar. ANI a devenit o instituție atât de puturoasă încât dacă faci o plângere împotriva mafiei politice aceasta ajunge imediat pe masa celui vizat. DNA a intrat în moarte clinică și se pare că nu își mai revine. A ajuns mai rău ca PNA-ul lui Adrian Năstase. 

Asasinatul cu bombă de la Arad

O altă persoană din cadrul grupării ciminale organizate conduse de Gheorghe Falcă este liberalul Sergiu Bîlcea. Serviciile noastre cele multe și inutile nu sunt în stare să rezolve asasinatul de la Arad de mai bine de doi ani deși toate săgețile duc către aceste individ numit Sergiu Bîlcea, partener al crimei organizate din spațiul fost iugoslav. Bomba de sub mașina socrului Crișan tot de proveniență sârbă a fost, dar toți securicii și-au înghițit limba. SRI-ul noastru este atât de slab încât imagini de la atentatul cu bombă au ajuns pe mâinile crimei organizate, cel mai probabil și în mâinile asasinilor. 

Acesta este Aradul lui Gheorghe Falcă, tărâmul mafiei Vestului. Gheorghe Falcă este un baron local, exponent al puterii absolute și corupte.

Lasă un comentariu